БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ СА ВИЦЕШАМПИОНИ В НАЦИОНАЛНИТЕ ПАРАОЛИМПИЙСКИ ИГРИ

БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ СА ВИЦЕШАМПИОНИ В НАЦИОНАЛНИТЕ ПАРАОЛИМПИЙСКИ ИГРИ

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас са носители на вицешампионската купа в комплексното класиране на Националните ученически игри по лека атлетика на Българската параолимпийска федерация. В оспорвана надпревара те завоюваха голям брой призови места в състезанията по лека атлетика в Националната спортна академия – София.

Двe първи места в дисциплината 100 м гладко бягане завоюваха Антония Димитрова при девойките и Кристиян Костов при юношите. Общо 11 са спечелените медали от десетокласниците Антония Димитрова и Кристиян Костов и единадесетокласниците Миглена Тишева и Димитър Илиев в дисциплините 100 м гладко бягане, 400 м гладко бягане, скок на дължина със засилване, хвърляне на малка плътна топка и тласкане на гюле. С два златни, шест сребърни и три бронзови медала бургазлии бяха наградени от представители на Българската параолимпийска федерация, представители на Министерството на младежта и спорта и преподаватели от Националната спортна академия.

Ръководители на бургаския отбор са Марияна Георгиева, старши ресурсен учител и Светла Тодорова, логопед в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. За трета година под тяхното ръководство възпитаниците им участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри. В призовата тройка в комплексното класиране през тази година първо място завоюваха софийските спортисти, следвани от бургаските и габровските лекоатлети.

Споделете

GoTop