ДА МОЖЕШ И ДА ЗНАЕШ КАК ПОКАЗАХА УЧЕНИЦИТЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА

ДА МОЖЕШ И ДА ЗНАЕШ КАК ПОКАЗАХА УЧЕНИЦИТЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА

Отборът на Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ от Търговище спечели Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ за ученици от ІХ и Х клас, а сред състезателите от ХІ и ХІІ клас първи e отборът на Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ от Видин. В индивидуалното класиране сред деветокласниците и десетокласниците първото място зае Ивайло Василев от ПТГ „Цар Симеон Велики“, а сред единадесетокласниците и дванадесетокласниците – Димитър Димитров от Професионалната техническа гимназия във Варна.

Младите техници от ХІ и ХІІ клас изработваха електронен пясъчен часовник и светодиодна звезда. Майсторите от ІХ и Х клас пък се надпреварваха в направата на акустична и блиц звезда. След регионалния кръг на състезанието до финала достигнаха 12 отбора – по шест от всяка възрастова група.

Втори сред деветокласниците и десетокласниците е отборът на Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ от гр. Видин, а трети – Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ от гр. Севлиево. При по-големите ученици от ХІ и ХІІ след победителите се наредиха отборът на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ от гр. Горна Оряховица, следван от отбора на Професионалната техническа гимназия, гр. Варна.

Финалният кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ се проведе на 20 и 21 април за 12-та поредна година. Домакин на надпреварата беше Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско. Състезанието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Търговската верига „Елимекс“.

Споделете

GoTop