ДЕПАРТАМЕНТЪТ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА УЧИТЕЛИ С ПЛАКЕТ НА МОН ЗА 70-ГОДИШНИНАТА СИ

ДЕПАРТАМЕНТЪТ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА УЧИТЕЛИ С ПЛАКЕТ НА МОН ЗА 70-ГОДИШНИНАТА СИ

Департаментът за информация и усъвършенстване на учители при Софийския университет „св. Климент Охридски“ бе отличен с плакет на МОН по случай 70 години от създаването си. Отличието бе връчено от заместник-министър Мариета Георгиева на ръководителя на Департамента проф. Димитър Веселинов. От името на министър Галин Цоков Георгиева благодари на преподавателите за професионализма и резултатите, които се постигат благодарение на тях.

Преподавателите бяха специално поздравени за партньорството от председателя на Синдиката на българските учители д-р Янка Такева. Проф. Герджиков връчи почетния знак със синя лента на г-жа Такева, която тя прие като отличие за всички български учители, за началниците на регионални управления и за МОН.

„Учителите са най-важни, на тях разчитаме, че младото поколение след нас ще направи по-красиво бъдещето на България. За Министерството на образованието и науката квалификацията на учителите е съществен приоритет особено във времето на бурно развиващи се промени и различни предизвикателства“, каза Мариета Георгиева в приветствието си. „Без да подпомагаме българските учители с наука, със знания и с умения няма да можем да променяме и развиваме системата на образованието“, каза Мариета Георгиева.

Ректорът на университета проф. Анастас Герджиков отбеляза, че Департаментът се е утвърдил като най-добро място за квалификация на българските учители. По думите му образованието не приключва със завършването на университета и усъвършенстването на учителите продължава през целия им професионален път.

Гости на тържеството в аулата на Софийския университет бяха много учители, синдикалисти, представители на висши училища и дипломати.

Споделете

GoTop