ДЕЦА СНИМАТ 3D КЛИПОВЕ И ФИЛМИ В УЧИЛИЩЕТО В СКРАВЕНА

ДЕЦА СНИМАТ 3D КЛИПОВЕ И ФИЛМИ В УЧИЛИЩЕТО В СКРАВЕНА

Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се учат да снимат 3D клипове и филми, както и да програмират на 3D маси. В училището вече функционира дигитален кабинет, финансиран с близо 20 000 лв. от Министерството на образованието и науката. Той е оборудван и с таблети, 3D телевизор, 3D очила и камера за заснемане на мултимедия.

В кабинета децата ще могат да се обучават практически по всички предмети, разказа учителката в начален етап Даниела Димитрова. От следващата година те ще се запознават с различни животни благодарение на таблетите и добавена реалност. По история ще правят онлайн обиколки в най-известните музеи и галерии по света. Учениците вече са правили обиколка на Колизеума в Рим и нямат търпение да го видят на живо. „3D масите са като големи мобилни телефони. Мога да правят всичко, което джобното мобилно устройство. Тоест, могат да играят образователни игри, да свалят музика или да гледат образователни клипове“, обясни Димитрова. Ръководството на училището има идея децата да се учат да снимат филми с камера и после всички да ги гледат на специалния телевизор. Отделно може да се организира импровизирано кино, тъй като в селото няма място за гледане на новите продукции.

Първокласниците в училището в Скравена се учат да програмират, като това става под формата на игра. „Има готови програми, с които децата могат да напишат прост код и да накарат две човечета да си разменят избрани реплики или да се придвижат от едно място на друго. Това грабва интереса им и бързо се научават“, каза още Димитрова.

Споделете

GoTop