ДИЯН СТАМАТОВ ВРЪЧИ ОТЛИЧИЯ НА ПОБЕДИТЕЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ

ДИЯН СТАМАТОВ ВРЪЧИ ОТЛИЧИЯ НА ПОБЕДИТЕЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ

Днес заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов награди победителите в XII издание на Национално състезание по компютърни мрежи, което се проведе в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади и състезания.

Той изрази пожелания за лична отговорност, любов към познанието, вяра в собствените възможности и успех към младите хора, изказани в поздравителен адрес на министъра на образованието и науката Меглена Кунева до участниците в надпреварата.Пожелания за здраве, късмет и нови професионални успехи са изказани в поздравлението и към техните учители и ръководители.

От своя страна зам.-министър Стаматов сподели удовлетворението си, че вижда силно мотивирани ученици, които знаят своята цел. Той отправи молба младежите да работят в бъдеще за България, която има нужда от всички умове, които могат да дадат максимума от себе си, за да я променят. Промяната може да стане с всеки от нас, независимо на каква позиция е, каза заместник-министърът.

Победител в състезанието с оценка Отличен 6 е Валери Христов от Природо-математическата гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Ботевград.

На второ и трето място с оценка Отличен 6 съответно се класираха Валентин Върбанов и Мариан Христов от Технологично училище електронни системи към Техническия университет – София.

Учениците, които са в XII клас, постигнали успех над 5.50 на това състезание, могат да подадат документи за записване по компютърни специалности в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В церемонията по връчването на отличията участваха и доц. д-р Елиза Стефанова, заместник-ректор по информационни дейности на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, и председателят на журито проф. д-р Красен Стефанов от Факултета по математика и информатика на Алма матер.

Партньори и спонсори в състезанието са и водещи IT компании от областта на мрежовите технологии.

По-детайлна информация за класирането в състезанието може да се види на линк:

http://contest.cisco.uni-sofia.bg/

Споделете

GoTop