ДНЕС ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „МЛАДИ ТАЛАНТИ“

Днес, 28 април 2016 г., от 11.00 часа, в Националния археологически институт с музей – София, заместник-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов ще връчи наградите на победителите в Националния конкурс за научни разработки „Млади таланти“.

От 1999 г. Министерството на образованието и науката е организатор на Националния конкурс „Млади таланти”, като тази година е осемнадесетото му издание. Конкурсът е добра възможност за подкрепа на изявите на младите хора на възраст между 14 и 21 години, притежаващи новаторско мислене, интерес към науката и потенциал за провеждането на научни изследвания във всички области на научното познание.

Регламентът за участие в Националния конкурс предвижда подготовката на научноизследователски и иновативни проекти в областта на естествените науки, социалните науки, информационните и комуникационните технологии.

Класиралите се на първите три места участници, получават парична награда и грамота за отлично представяне от МОН, както и правото да представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), което е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. През тази година XXVIII европейско състезание ще се проведе в периода 15-20 септември 2016 г. в Брюксел.

Три проекта получават право на участие в Световното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2016 г., което ще се проведе в периода 9-15 юли 2016 г. в Тулуза.

Споделете

GoTop