ЕКИП „КРАСИВ УМ“ Е НОМЕР ЕДНО В СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“

ЕКИП „КРАСИВ УМ“ Е НОМЕР ЕДНО В СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“

„Предприемачество в изкуството“ бе темата, по която работиха 24 ученици от 20 професионални гимназии, на финала на националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“.

Участниците бяха разпределени на случаен принцип в шест отбора. Всеки отбор беше съставен от четирима ученици. За шест астрономически часа всеки отбор трябваше да създаде и после да представи своя бизнес план. Идеите, които бяха представени, са свързани със създаване на релефно Брайлово платно за незрящи деца, ландшафт решения с РОБО, Електрическа четка за рисуване, Събития на колела, свързани с изкуството, Онлайн платформа на българските артисти и изкуството в стъкло.

Участниците в първите три отбора получиха свидетелства, които има дават право да бъдат записани в специалност „Предприемачество“ на УНСС без кандидат-студентски изпит.

Екип „Красив ум“ спечели първо място с идея „Релефно Брайлово платно за незрящи деца“. В отбора участваха Йоана Говедарова от ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък, Ралица Мезинска от ПГ по икономика в Смолян, Стефан Вацев от ПГ по икономика и мениджмънт в Пазарджик и Бетина Борисова от Финансово-стопанска професионална гимназия „Васил Левски“.

На второ място с идея „Ландшафт решения с РОБО“ е екип „Хвани ме, ако можеш“, в който са Деница Колева от Търговската гимназия в Бургас, Симона Шилакова от Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, Емил Георгиев от Земеделската ПГ в Сандански и Мария Попова от Неврокопска професионална гимназия в Гоце Делчев.

Трето място бе отредено за идеята „Електрическа четка за рисуване“, представена от екип „Ерин Брокович“, с ученици Наталия Камаринчева от ПГ по икономика в Сливен, Ралица Георгиева от ПГ по икономика и управление в Русе, Кристиян Борисов от ПГ по икономика и мениджмънт в Кюстендил и Ива Спасова от Финансово-стопанска професионална гимназия в Монтана.

Участието в състезанието дава възможност за творческа изява на знания, умения и компетентности в областта на предприемачеството, поощрява творческото и предприемаческото мислене на младите хора, които работят в екип. Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Благоевград и Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев със съдействието и подкрепата на Катедра „Предприемачество“ на УНСС. В националната комисия се включиха университетски преподаватели, представители на Джуниър Ачийвмънт България и на бизнеса.

Споделете

GoTop