ЕМИЛИЯ ЛАЗАРОВА НАГРАДИ УЧИЛИЩЕ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – ШУМЕН С „РИЦАР НА КНИГАТА“

ЕМИЛИЯ ЛАЗАРОВА НАГРАДИ УЧИЛИЩЕ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – ШУМЕН С „РИЦАР НА КНИГАТА“

Заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова връчи отличието „Рицар на книгата“ на Средно училище „Сава Доброплодни“ – Шумен. Наградата се присъжда от Асоциация „Българска книга“ на изявени личности или институции с принос за популяризиране на книгите и четенето, а Министерството на образованието и науката е партньор на инициативата.

СУ „Сава Доброплодни“ беше отличено в категорията “Учител/училище” заради активната дейност на учениците и преподавателите и участието им в много инициативи, свързани с литературата и изкуството.

„Книгата е тази, която води нашите деца и ученици. Тя развива тяхната четивна грамотност, техните умения и ги прави хора. Хора, разбиращи и ценящи доброто и красивото“, каза заместник-министър Лазарова при откриването на церемонията. Тя получи от организаторите грамота за МОН за партньорството на институцията за инициативата “Походът на книгите”.

Наградата „Рицар на годината“ в категория „Библиотеки“ получи Университетът за национално и световно стопанство, чиято библиотека беше обновена и модернизирана с подкрепата на МОН.

Голямата награда “Рицар на годината” в категорията за общественици получиха писателят Георги Господинов и преводачката на романа му “Времеубежище” Анджела Родел.

В категорията за медии и журналисти бяха отличени няколко номинирани, тъй като са получили равни гласове от журито. Награди получиха журналистите Евгения Чаушева, Димитър Стоянович и Георги Милков, детската платформа “Вижте” и “Книговище”.

Споделете

GoTop