ФОЛКЛОРНИЯТ ФЕСТИВАЛ „НАШИТЕ КОРЕНИ” СЪБРА ТАЛАНТИ ОТ ЧАСТНИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

ФОЛКЛОРНИЯТ ФЕСТИВАЛ „НАШИТЕ КОРЕНИ” СЪБРА ТАЛАНТИ ОТ ЧАСТНИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

Фолклорен концерт под мотото „Нашите корени” събра в Пловдив млади таланти от частните детски градини и училища у нас. 18-то издание на форума тази година бе организирано съвместно с Министерството на образованието и науката. То се проведе в Частно основно училище „Бъдеще” и Частна езикова гимназия „Стоян Сариев”.

„Това, което постигнахте през последните години, е толкова ярко, че може да Ви прави горди. От Вашата мрежа са и първите иновативни училища у нас. Постигате видими резултати не само в областта на знанието, но и на възпитанието на вашите ученици”, каза в приветствието си директорът на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа” в МОН Наталия Михалевска. Тя връчи и поздравителен адрес от името на заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

В приветствието си към участниците председателят на Българската асоциация на частните училища Мария Каменова заяви, че форумът е част от 21-годишната традиция на организацията и обединява усилията за съхраняване на културата и традициите ни. Участниците се надпреварваха в четири категории: хорове (вокални групи), индивидуални изпълнители (певци или инструменталисти), танцови формации и групи или индивидуални изпълнители на словесен фолклор – обичаи, обреди, ритуали; пословици, гатанки, скоропоговорки. Изявите бяха разпределени в три възрастови групи – от предучилищна възраст, до гимназиална степен. Фестивалът се проведе на 11 май като продължение на инициативата на МОН „Розите на България“ от миналата година.

Споделете

GoTop