ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ В ОТДЕЛНИ ОБЛАСТИ ПРОДЪЛЖАВА

Министърът на образованието и науката издаде заповеди за удължаване на ваканцията за учениците, която бе обявена във връзка с нарасналия брой заболели от сезонен грип и остри респираторни заболявания. Това важи за София–град и областите Ловеч, Русе, Стара Загора и Ямбол. Учебните занятия за учениците в тези населени места ще бъдат възобновени на 16 март (понеделник).

Със заповед на министъра на здравеопазването до 15 март в областите Плевен и Габрово не се провеждат учебни занятия и извънкласни занимания в училища, детски градини, университети и други обучителни организации.

По решение на кметовете на общини за същия период няма да учат в: Област Пловдив Бургас (1 община) Монтана (1 община ) Пазарджик (1 община) Силистра (5 общини) Сливен (2 общини ) Софийска област (4 общини) Шумен (3 общини) Училищата от областите Враца и Перник ще бъдат отворени от вторник, 17 март. Тогава ще бъдат на училище и учениците от три общини от област Варна, които по решение на кметовете, няма да учат.

В училищата, където ще има занятия от утре, 12 март (четвъртък), ще има засилени мерки за дезинфекция в образователните институции. За целта е създадена организация за осигуряване на необходимите почистващи препарати и дезинфектанти в училищата и детските градини.

Остава ограничението на пътуванията и провеждането на масови мероприятия с участието на ученици и преподаватели.

Споделете

GoTop