II АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ПРИЗНАНИЕТО ЗА РЕФЕРЕНТНО УЧИЛИЩЕ

II АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ПРИЗНАНИЕТО ЗА РЕФЕРЕНТНО УЧИЛИЩЕ

II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” стана първото “референтно училище” в София от програмата на Google за учебни заведения, които подобряват учебния процес чрез дигитални технологии.

Това бе обявено на онлайн проведено събитие с участието на заместник-министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, кмета на София Йорданка Фандъкова, директора на направление “Образование” в Google за Южна, Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка Марк Сенс Лопес.

Гимназията е второто Google референтно училище в Централна и Източна Европа. За да получи отличието, в партньорство с Център за творческо обучение училището е покрило определените критерии и има 15 сертифицирани учители по програмите Google Certified Educator, над 1138 персонални профила за учители и ученици, над 180 осигурени устройства за общо 5 паралелки ученици от 8 и 9 клас, персонални устройства за учители, както и цяла година педагогически и организационен опит при въвеждане на този модел на обучение.

Първото българско референтно училище е езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив, в което 100% от учениците имат индивидуални електронни профили, 23 учители са сертифицирани по програма Google Educator, 170 виртуални класни стаи, а 53 ученици учат по иновативния модел „Едно към едно”.
Карта с всички Google референтни училища по света можете да видите тук.

Споделете

GoTop