ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ НА БЪЛГАРСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В РЕПУБЛИКА МОЛДОВА И УКРАЙНА

ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ НА БЪЛГАРСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В РЕПУБЛИКА МОЛДОВА И УКРАЙНА

В периода 17 – 23 април 2013 година в Република Молдова и Украйна бяха организирани информационни дни на българското висше образование за набиране на студенти във висши училища на Република България по реда на ПМС № 103/1993 г. за осъществяване на образователната дейност сред българите в чужбина.

Информационната кампания се организира за втора поредна година в изпълнение на план-графика за дейността на Постоянната междуведомствена комисия по въпросите на образователната дейност сред българите в чужбина за 2013 година.

В нея взеха участие представители на Министерството на образованието, младежта и науката, Държавната агенция за българите в чужбина и на висшите училища в Република България.

В гр. Кишинев и гр.Тараклия – Република Молдова и в гр. Болград и гр. Измаил – Украйна беше представена информация за системата на висшето образование в Република България, както и условията и реда за приемането на кандидат – студенти от български произход.

По време на кампанията членовете на работната група проведоха индивидуални консултации със зрелостниците и им предоставиха рекламно – информационни материали. В проведените срещи взеха участие повече от 200 кандидат-студенти.

Споделете

GoTop