ИНОВАТИВНО МЛАДЕЖКО ЕКСПО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КАНЕВ ЦЕНТЪР В РУСЕ

Иновативно младежко ЕКСПО ще се проведе в рамките на 19-тото Русенско изложение от 12 май 2017 г. в Канев център на Русенския университет.

22 участници – средни училища, клубове, центрове и институти на БАН са заявили участие в изложението. Щандове с техни произведения ще бъдат разположени във фоайетата, зала 1 и пред Канев център на Русенския университет.

Гостите ще могат да видят новите болиди за участието в състезанието Shell eco-marathon, дронове, роботи и други изобретения, създадени в научноизследователските студентски и ученически лаборатории.

Всички участници ще представят свои разработки – от борса за добри педагогически практики, майсторски класове по екопредприемачество на студенти и докторанти, през научноизследователски лаборатории по електроника и автономни, роботизирани и вградени системи, до творбите на членовете на клуб „Палитра“ и рисунките с микроорганизми на клуб „Microbio Art“.

Форумът се провежда за втора поредна година по инициатива на Академичното ръководство на Русенския университет с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Националното представителство на студентските съвети в България.

Споделете

GoTop