ИЗЛОЖБА НА ТЕМА „БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯТА И ПРОТИВ НАРКОТИЦИТЕ“ БЕ ОТКРИТА В МОН

ИЗЛОЖБА НА ТЕМА „БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯТА И ПРОТИВ НАРКОТИЦИТЕ“ БЕ ОТКРИТА В МОН

„България ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“ е темата на изложбата, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград, която бе открита в Министерството на образованието и науката днес. В експозицията, аранжирана в 24 постера, е представен рискът за здравето на човека при употреба на различни видове наркотични вещества. Освен тази информация изложбата предоставя и друга – какво обществото и институциите правят за превенцията на наркоманиите.

„Сегашните деца и ученици са бъдещето на нашата страна, затова е много важно да ги научим да са честни, отговорни, информирани по темата и да споделят проблемите си с нас, защото споделянето на проблема е половината от неговото решение“, каза заместник-министър Таня Михайлова при откриването на изложбата. Тя поздрави екипа на Общинския съвет по наркотични вещества, учениците от Клуба по журналистика „Джеймс Баучер“ на II ОУ „Димитър Благоев“ и ръководството на Регионалното управление на образованието в Благоевград за активната работа по осъществяването на експозицията. Михайлова отбеляза колко е важно за здравето на децата и учениците още в ранна възраст да се запознаят с вредите от употребата на наркотични вещества. Важно е още да знаят, че когато са се отклонили от правия път има начин да се върнат, да се поправят и да продължат напред.

Заместник-министърът изрази увереност, че заедно с Министерството на здравеопазването и регионалните управления на образованието ще съдействат изложбата да стигне до повече ученици в страната.

Споделете

GoTop