КАНДИДАТЪТ ЗА СВЕТОВЕН УЧИТЕЛ ОРГАНИЗИРА ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО В СЕВЕРОЗАПАДА

КАНДИДАТЪТ ЗА СВЕТОВЕН УЧИТЕЛ ОРГАНИЗИРА ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО В СЕВЕРОЗАПАДА

Най-голямото ИТ събитие в Северозапада – Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането, се провежда днес и утре във Враца. Целта е гражданите на града и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България – ИТ сектора. Откриването бе днес в спортната зала на ПМГ „Акад. Иван Ценов“. Миналата година в събитието участваха 250 участника и 20 лектора, а тази година участниците са над 250.

Организатор на събитието е сдружение “Враца софтуер общество” (http://school.vratsasoftware.com/), чиято мисия е създаване на ИТ- общество във Враца, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град.

Създател на това общество е Емилиян Кадийски, програмист и учител, който с подкрепата на министъра на образованието и науката Меглена Кунева се бори за глобалната учителска награда The Global Teacher Prize 2017.

Инициативата включва безплатни лекции и практически занимания с професионална насоченост по едни от най-търсените теми в информационната ера. Всеки участник избира един от следните модули:

Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress

Увод в програмирането (Java, C#, друг)

Създаване на приложения за Андроид

Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript

Видеообработка

Photoshop

· Анимиране

· Роботика за начинаещи

· Софтуерно тестване (QA)

· Програмиране за най-деца (5-7 клас)

· Роботика за деца (5-7 клас)

· Бизнес мислене

· Хакатон

Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България.​

Споделете

GoTop