„КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“ СЪБРА 476 ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ

„КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“ СЪБРА 476 ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ

Дванадесетото издание на националното състезание на МОН „Ключът на музиката“ събра 476 таланти от цялата страна. Учениците от четвърти до седми клас, както и десетокласниците бяха приветствани то заместник-министъра на образованието и науката д-р Мария Гайдарова при откриването на състезанието в концертната зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив.

Музиката и изкуството са ключ към света, към душата на човека, към хармонията, към себепознанието, към това да общуваме с всички хора от целия свят, каза зам.-министърът .Тя подчерта, че изкуствата оказват благоприятно влияние и създават позитивна атмосфера в образователния процес. По думите й подкрепата, която родителите и учителите оказват, е изключително важна за развитието на детския талант. Зам.-министър Гайдарова увери, че МОН подкрепя всички таланти и посочи, че независимо от класирането, всички участници в залата за нея са победители.

Проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, ректор на АМТИИ, определи като изключително важна срещата в академична среда на учениците с научната общност и възможностите те да направят своя бъдещ професионален избор.

Зам.-министър Гайдаров пожела успех и на участниците в националния кръг на олимпиадата по френски език, която се проведе в пловдивската Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“. 120 ученици от 17 училища от цялата страна премериха сили в 5 състезателни групи (от 8 до 12 клас). Това е форум, на който ежегодно се събират представители на франкофонските среди в гимназиален етап на българските училища.

Споделете

GoTop