ЛЕГЛО ЗА ДЕТСКА СТАЯ С НАГРАДА ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО „МЕБЕЛИ, СТИЛНИ МЕБЕЛИ И ДЪРВОРЕЗБА“

ЛЕГЛО ЗА ДЕТСКА СТАЯ С НАГРАДА ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО „МЕБЕЛИ, СТИЛНИ МЕБЕЛИ И ДЪРВОРЕЗБА“

Триетажно легло от чамова иглолистна дървесина е проектът за обзавеждане на детска стая, с който ученици спечелиха награда в категорията „Мебели за обзавеждане“ на националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“. Автори на проекта са Кирил Николов, Румен Чапанов и Делко Иванов ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ в Пловдив.

Сгъваемият творчески кът на ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол бе класиран на първо място в категория „Стилни мебели“.

В категория „Дърворезба“ първи е отборът на ПГ по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна.

Отборите на ПГ по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково, ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ в Пловдив и ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ в Русе заслужиха първите три места в комплексното класиране на националното състезание.

Ученици от 9 професионални гимназии, които се обучават по професии от професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло”, демонстрираха уменията си за изработването на мебели. Всеки отбор се представи с по трима участници. Основните критерии, по които експертно жури от представители на бизнеса и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост оценяваше ученическите изделия, бяха творчество и артистичност, прецизност и качество на изработката аранжиране и презентиране на колекцията. Всички изложени мебели са изработени лично от учениците в часовете по практика.

Събитието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. Домакин беше ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ в Пловдив.

Споделете

GoTop