МАЛКИ ХУДОЖНИЦИ СЪБРАХА НАД 6400 ЛВ. ЗА ДЕЦА НА ЗАГИНАЛИ ИЛИ ПОСТРАДАЛИ ПОЖАРНИКАРИ И СПАСИТЕЛИ

МАЛКИ ХУДОЖНИЦИ СЪБРАХА НАД 6400 ЛВ. ЗА ДЕЦА НА ЗАГИНАЛИ ИЛИ ПОСТРАДАЛИ ПОЖАРНИКАРИ И СПАСИТЕЛИ

„С очите си видях бедата“. Това е темата на конкурса за детска рисунка, който за поредна година вдъхнови малки художници от цяла България да творят и да помагат на свои връстници. От продажбата на техни картини до момента са събрани 6 490 лв. за децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители. Конкурсът е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката. Той е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН. На 13 октомври, Международен ден за намаляване щетите от бедствия, победителите в тазгодишното издание бяха наградени на специална церемония в Националния дворец на децата.

Знам с колко трепет и желание децата чакат този конкурс. МОН подкрепя традиционно инициативата през всички години на нейното провеждане като форма на изява на талантливите деца и готовност за участие в доброволчески събития с общочовешка кауза. Всички участници са победители, а всяка инициатива, която развива знания и умения, трябва да бъде подкрепяна. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката д-р Мария Гайдарова, която връчи наградите на малките художници от общообразователните училища и центровете за подкрепа на личностното развитие. Само с партньорство и единодействие можем да подготвим нашите деца за всички предизвикателства, които ги очакват напред във времето, допълни тя.

Заместник-министър Гайдарова изрази увереност, че конкурсът ще продължи да приобщава все повече деца. Тя изказа благодарност към организаторите и към всички участници за тяхната ангажираност и добротворчество. Тази година до националния етап достигнаха над 520 творби. Победителите са тридесет и двама.

Споделете

GoTop