Мерки за привличане и подготовка на млади учители ще бъдат обсъдени на международна конференция в София

Международна конференция „Подкрепа за младите учители като инструмент за качествено образование – привличане, набиране и подготовка на ефективни млади учители в образованието“ ще се проведе от 9,30 часа на 27 март 2018 г. в София Хотел Балкан в столицата. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Целта на конференцията, организирана от Синдиката на българските учители, Министерство на образованието и науката и Европейския синдикален комитет по образование, е да бъде споделен опит от европейските държави в привличането и задържането на млади учители в професията. Други теми са наставничеството, приемствеността между поколенията, продължаващата квалификация и кариерното развитие на учителите.

В конференцията ще участват министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на СБУ Янка Такева, президентът на Европейския синдикален комитет по образование Кристине Блоуър и др. Очаква се над 100 участници – социални партньори, учители, политици на местно, национално и европейско равнище и други заинтересовани страни да обсъдят текущите теми в областта на европейското училищно образование, да обменят най-добри практики и да очертаят идеи за бъдещи политически инициативи.

Файлове

Споделете

GoTop