МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО 2012

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО 2012

Днес, 1 юни 2012 г., г-жа Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, даде старт на празнична програма, организирана от Националния дворец на децата по повод Международния ден на детето. След като поздрави присъстващите деца и техните родители за празника, г-жа Дамянова прикани множеството, заедно с малка ученичка, да рецитира стихотворението „ Аз съм българче“ – национална инициатива, която за втора поредна година се осъществява у нас на 1 юни.

На тържеството станаха известни имената на деца в категорията „Талант на годината“ от клубове и кръжоци на Националния дворец на децата.

По време на програмата на Националния дворец на децата, заедно със забавно-развлекателни игри и детска дискотека, гостите бяха поканени и на традиционен Годишен концерт на съставите му, който тази година е в зала 11 на Националния дворец на културата от 18:30 часа.

Същия ден в МОМН заместник-министър Дамянова награди участниците в Националния конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на приказките“ за деца от 3 до 7-годишна възраст.

Сред творбите на малките таланти, подредени във фойето на петия етаж, г-жа Дамянова се обърна с думите: „Скъпи деца, честит празник! Желая да сте много здрави, жизнерадостни, да дарявате своите родители, семействата си, приятелите си с радост и веселие и да не ги оставяте нито за миг да загубят детето в себе си.“ Като пожела приятни изживявания на малките художници, зам.-министър Дамянова им връчи награди и грамоти.

Споделете

GoTop