МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПРИСЪСТВА НА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА ДАРЕНИЕ НА СТОЙНОСТ 30 000 ЕВРО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ ЗА 18. СОУ „УИЛЯМ ГЛАДСТОН”

МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПРИСЪСТВА НА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА ДАРЕНИЕ НА СТОЙНОСТ 30 000 ЕВРО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ ЗА 18. СОУ „УИЛЯМ ГЛАДСТОН”

На 7 декември 2012 година заместник-министърът на образованието, младежта и науката участва в церемония по връчване на дарение на стойност 30 000 евро от правителството на Република Корея за 18. СОУ „Уилям Гладстон” – София. В желанието си да подпомогне преподаването и изучаването на корейски език у нас и в изпълнение на двустранното споразумение за развитие на ИКТ от 2010 г, корейското правителство дари на училището оборудване за интелигентна класна стая.

„За мен е изключителна чест да ви приветствам от името на министър Сергей Игнатов и да благодаря на всички вас – на колегите от 18. СОУ „Уилям Гладстон” и на посолството на Република Корея, затова че допринасяте изключително много за развитието на двустранните отношения между двете държави” – заяви заместник-министър Дамянова. В словото си тя подчерта, че ръководният екип на МОМН и правителството подкрепят новаторството и иновативността в образованието и че с окончателното приемане на новия закон за предучилищното и училищното образование ще се дава повече свобода на българското училище, ще има повече възможности за иновации и ще има по-голям шанс за развитие на компетентностите на учениците. Милена Дамянова изтъкна и важността за развитие на дигиталното образование и похвали ръководството на 18. СОУ „Уилям Гладстон” за иновативността и адаптивността.

На церемонията Н.Пр. Чън Бихо, посланик на Република Корея, символично връчи плакет за дарението на директора на училището Величка Стойчева, а от своя страна учениците подариха на посланика картина.

Гостите на събитието се запознаха с новата придобивка на училището, като присъстваха един учебен час на учениците по корейски език и видяха как функционира новата техника.

Споделете

GoTop