МИНИСТЪР АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА: ИСКАМЕ ШИРОКО ОБСЪЖДАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

МИНИСТЪР АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА: ИСКАМЕ ШИРОКО ОБСЪЖДАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

„В момента се подготвя основата на стратегията за висше образование. Веднага след като сме готови, ще започнем обществени обсъждания – с ректори, преподаватели, учени, студенти, синдикати и всички заинтересовани страни.“ – това заяви министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова по време на конференция „Наука и образование XXI век“, организирана в курорта „Албена” от Националното представителство на студентските съвети (НПСС)“.

Министър Клисарова добави, че се надява на активно участие от страна на младежите в обсъждането на проекта за стратегия.

„Като преподавател дълги години, знам колко добри и полезни идеи могат да дойдат точно от вас“, каза министърът на студентите. Пред младежите тя обяви, че благодарение на усилията на правителството и на екипа на Министерството за първи път ще има оперативна програма за наука и образование.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев благодари на министър Клисарова за подкрепата, която Министерството е оказало за провеждане на тазгодишното издание Летен университет и й връчи специален плакет на НПСС.

По-късно министър Клисарова разговаря с представители на студентските съвети от различни висши училища в страната. На срещата двете страни се договориха да бъдат в постоянен диалог и да си помагат по отношение на проекти и програми, касаещи образованието.

Споделете

GoTop