МИНИСТЪР АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“ НА ИЗЯВЕНИ УЧИТЕЛИ

МИНИСТЪР АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“ НА ИЗЯВЕНИ УЧИТЕЛИ

На 1 ноември 2013 г., в Деня на народните будители, министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова връчи ежегодната награда „Константин Величков” на 7 учители, отличили се с високи постижения в работата си с ученици.

„В Деня на народните будители първо ще се обърна и ще поздравя всички учители, защото те ежедневно са с нашите деца, дават своите знания, опит и умения, за да могат да запазят българщината в душите на всяко наше дете. Те и в трудни времена продължават да изпълняват своята мисия.

Доказателство за това са тези учители, които днес ще бъдат наградени. Те направиха от своите ученици победители”, каза министър Клисарова. Тя поздрави и всички учени и научни работници за тяхното неуморимо търсене на новото, за техния дух, защото без науката, без иновациите няма как да има просперитет на българската държава.

Проф. Клисарова изрази благодарност и почит и към приноса на съвременните следовници на будителите от духовната сфера – библиотекари, писатели, художници и други културни дейци.

В категорията „Работа с изявени и даровити деца и ученици и работа с деца със специални образователни потребности” награди получиха Пепа Павлова – старши учител по физика и астрономия в Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов” – гр. Враца, и Виолета Георгиева – ресурсен учител от гр. Монтана.

В категория „Методическа, творческа и иновационна дейност” бяха отличени Цвета Гергова – старши учител в ОУ „Неофит Рилски” – гр. Велинград и Румяна Неделчева – старши учител по български език и литература в Гимназия „Васил Левски” – гр. Исперих и

Бисерка Славова – старши учител по френски език в Гимназия „Васил Карагьозов” – гр. Ямбол.

Анна Екова – Андреева – старши учител по музика в СОУ „Йордан Йовков” – гр. Русе, и Димитър Добрев – старши учител по български език и литература в Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков” в Сливен получиха приза в категория „Възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността, извънкласни занимания”.

Деца и ученици от 144. СОУ «Народни будители» поздравиха наградените и присъстващите по повод Деня на будителите с празнична програма.

Споделете

GoTop