МИНИСТЪР ЦОКОВ НАГРАДИ УЧЕНИЦИТЕ С НАЙ-ДОБРИ ЕСЕТА В КОНКУРСА „НА УЧИТЕЛЯ С ЛЮБОВ“

МИНИСТЪР ЦОКОВ НАГРАДИ УЧЕНИЦИТЕ С НАЙ-ДОБРИ ЕСЕТА В КОНКУРСА „НА УЧИТЕЛЯ С ЛЮБОВ“

Тримата победители от конкурса за есе на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ получиха наградите си от министъра и образованието и науката проф. Галин Цоков. „Продължавайте да творите и сбъдвайте мечтите си. Поздравления и за вашите учители, които Ви дават знание, вдъхновяват и подкрепят“, каза той.

Първото място е за Александър Костов от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламарин“ в София, второто за Белинда Мехмед от СУ „Сава Доброплодни“ от Шумен, а третото за Илияна Станкова – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Велинград. Състезанието за ученици от 8 – 12 клас е за есе на тема „… че и ний сме дали нещо на света “ и е част от конкурса „На учителя с любов“ на Синидкат „Образование“.

Останалите категории са за най-добра рисунка на тема на тема „24 май“, за разказ на тема „Обичам те, роден език!“ и есе за учители на тема „Мисията учител“. Наградите за най-добра рисунка връчи председателят на Синдикат „Образование“ д-р Юлиян Петров.

Преди церемонията бяха поднесени цветя пред мемориалния знак, почитащ достойнството и авторитета на българския учител и в памет на най-голямата учителска стачка през 2007 година.

Споделете

GoTop