МИНИСТЪР ЦОКОВ ПОЗДРАВИ НОВОИЗБРАНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА НА РЕКТОРИТЕ

МИНИСТЪР ЦОКОВ ПОЗДРАВИ НОВОИЗБРАНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА НА РЕКТОРИТЕ

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави новоизбрания председател на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова. Той се включи в заседанието на ръководителите на висши училища веднага след като вотът им за нов председател приключи. На заседанието присъства и зам-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова.

„Още следващата седмица ще поканим новоизбраното ръководство на среща, защото ни предстоят много важни теми и заедно ще търсим най-добрите решения”, каза министър Цоков. По думите му през годините постоянно се повишава качеството във висшето образование и това е процес, който трябва да бъде насърчен. „Данните от Рейтинговата система на висшите училища също показва положителните промени – както по отношение на студентите, така и на научните ни постижения. Това е доказателство, че средствата, които се отделят за наука и образование, дават резултат”, подчерта проф. Цоков.

На проведеното днес Общо отчетно-изборно събрание на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България присъстваха 49 ректори. Досегашният председател акад. Лъчезар Трайков представи своя отчет за дейността на Управителния съвет на сдружението за изминалия мандат и бе изпратен от своите колеги с аплодисменти и с благодарности за свършената работа.

Споделете

GoTop