МИНИСТЪР ДЕНКОВ: АКО ВЪВЕДЕМ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ВЕДНАГА, ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО КРИЗА

МИНИСТЪР ДЕНКОВ: АКО ВЪВЕДЕМ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ВЕДНАГА, ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО КРИЗА

„Не можем да въведем зелен сертификат за учителите веднага, защото това ще доведе до кризисна ситуация в системата“, заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков пред Нова телевизия.

По думите му такъв сертификат не може да се въведе от днес за утре, защото ще останем без учители. „Ако има гратисен период, тогава това трябва да се изговори със социалните партньори – синдикати и директори. Нямаше време за тази комуникация”, добави министърът.

Проф. Денков обясни, че Министерството на образованието и науката е направило всичко възможно, за да убеди учителите да се ваксинират. „Ако те и сега не го видят – какво да направим? Пак ще се разболяват и пак няма да има ученици в училищата, но не защото министърът е забранил, а защото няма да има кой да ги учи”, коментира проф. Денков.

Той беше категоричен, че „зеленият сертификат не поробва, а освобождава”. „Хората, които искат да няма мерки, да не се ваксинираме и да си живеем нормалния живот – лъжат. Няма такова нещо в света. Свободата дойде в Англия, Италия, Дания, Испания тогава, когато хората се ваксинираха. Тези, които казват, че свободата идва без мерки и ваксини, те просто лъжат”, коментира министърът.

Целия разговор с проф. Денков можете да видите ТУК.

Споделете

GoTop