МИНИСТЪР ДЕНКОВ: БАН Е НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА

МИНИСТЪР ДЕНКОВ: БАН Е НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА

Трябва да поздравим Българската академия на науките (БАН) за всички усилия по време на пандемията от коронавирус. Академията и нейните учени са на предния фронт в опита да убедят обществото да приеме постиженията на науката и така да запазим здравето и живота си, да възродим икономиката и да задържим децата в училище.

С тези думи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се обърна към всички служители на БАН по случай 152 години от основаването й.

Според него последните две години показаха колко е важна ролята на науката – не само като извор на знания, но и като извор на решения в трудни ситуации.

„Кризата, в която все още се намираме, показа, че наред с решенията, ние имаме нужда от доверие. В това отношение българското общество се оказа недостатъчно подготвено, защото няма достатъчно доверие към медиците, експертите и науката“, отбеляза проф. Денков.

Той заяви, че и занапред Министерството на образованието и науката ще работи в партньорство с Академията и научните организации, за да се издигне на друго ниво доверието, от което обществото има нужда.

Споделете

GoTop