МИНИСТЪР ДЕНКОВ: НАУКАТА Е ОСНОВА ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ

МИНИСТЪР ДЕНКОВ: НАУКАТА Е ОСНОВА ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ

Науката е единствената здрава основа, върху която могат да стъпят правилните управленски решения. А сред вас са бъдещите управленци на България, водещите предприемачи, икономическите анализатори и съветници на всички нива. Моят призив към Вас е да носите тази тежка и важна отговорност пред обществото, използвайки най-новите постижения на българската и световната наука.

Така министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се обърна към студентите при откриването на академичната година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) днес.

„Изключително важно е да използвате следващите няколко години, за да усвоите най-доброто от университета, в който сте избрали да учите“, посочи проф. Денков.

Според него всяка една криза, било то медицинска, енергийна или икономическа, може да се реши само по един начин – като се обменят знания между различни научни области. „Освен това няма българска, американска или китайска наука. Има световна наука. Затова е важно да следите какво публикуват учените по света. Истината се вижда в сблъсъка на различни идеи“, добави той.

Проф. Денков поздрави всички преподаватели и им пожела успех в образованието и подготовката на водещите кадри за развитието на страната.

Споделете

GoTop