МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ ОТКРИ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ДИЗАЙН В СОФИЯ

МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ ОТКРИ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ДИЗАЙН В СОФИЯ

С над 1,5 млн. лв. е обновена сградата на Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ в гр. София. Възстановяването на учебния процес в нея след ремонтните дейности бе дадено от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

„Инвестициите в материалната база са приоритет, защото само така можем да имаме адекватно на днешното време образование“, подчерта министър Цоков. По думите му е положителен пример, че въпреки постоянно увеличаващия се брой ученици, които избират професионалната гимназия, тук е осигурен едносменен режим на обучение. Екипът на образователната институция запозна министър Цоков и с някои от добрите практики, в това число и обучението по дизайн на бизнеса, което е тяхна училищна иновация. „Надявам се успехите ви да се умножават с осигурената по-добра база за обучение, а екипът на МОН ще продължи да ви подкрепя във всяка добра инициатива“, каза още проф. Цоков.

В рамките на проекта е изцяло обновена учебната сграда на гимназията, в това число и подмяна на отоплителната, електро и ВиК инсталации. Извършен е и цялостен ремонт на покрива, както и вътрешен ремонт на сградата – боядисване на стаи и коридори, подмяна на врати и настилки. Част от дворното място също е обновено и е положена настилка за нова спортна площадка. В сградата е изградена асансьорна уредба и е осигурен достъп за хора с увреждания. Закупено е и ново оборудване за учебния процес. Подготвено е и пространство за нов СТЕМ кабинет, който ще бъде оборудван със средства от ПВУ.

Общата стойност на строително-ремонтните дейности е 1 544 400 лв., от които 1 296 000 лв. са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж“. Строително-монтажните работи бяха започнати през месец август 2023 г. и приключени в срок в началото на месец март 2024 г., а обектът вече е въведен в експлоатация.

Споделете

GoTop