МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ: ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА СЕ ПОПУЛЯРИЗИРАТ И УМНОЖАВАТ

МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ: ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА СЕ ПОПУЛЯРИЗИРАТ И УМНОЖАВАТ

Добрите примери в образователната система трябва да се подкрепят, популяризират и да се работи за тяхното умножаване. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той бе официален гост на СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали по повод дните, посветени на патрона на училището.

“Децата, които учат тук истински развиват своите умения. Това е и дори по-голям успех за училището от традиционно високите резултати, които постига на националните външни оценявания и различни надпревари”, каза министър Цоков. По думите му подходът на работа в училището спомага за бъдещата реализация на децата като успешни и добри хора.

Министър Цоков проведе и среща с директора на училището Милко Багдасаров и представи част от приоритетите, по които работи екипът на МОН. По-късно той участва и в дискусия с част от учителския колектив и учениците.

“Училището наистина формира личности. Това е мястото където всеки ден срещате бъдещето, а за вас полагат последователни грижи едни истински професионалисти, които всеки ден ви мотивират да бъдете още по-добри”, обърна се проф. Цоков към учениците.

Министър Цоков се запозна и с работата на клубовете по интереси в училището и разгледа STEM центъра. СУ „Петко Рачов Славейков” разполага с богата материална база – 65 класни стаи, 10 модерно оборудвани кабинета по различни дисциплини, 4 компютърни зали, 3 актови зали, 5 зали за спорт, игрища, богата библиотека, Ресурсен център за човешките права, Еврокоридор, училищен параклис, клуб на учителя, места за хранене и отдих, екопътека, красиво озеленен двор.

Споделете

GoTop