МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ: НАД 12 000 УЧЕНИЦИ СЕ ОБУЧАВАТ НА ГИС СИСТЕМИ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА

МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ: НАД 12 000 УЧЕНИЦИ СЕ ОБУЧАВАТ НА ГИС СИСТЕМИ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА

Над 1 200 учители и повече от 12 000 ученици работят в класните стаи с географски информационни системи (ГИС). Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на годишните награди на Есри-България. Компанията предоставя безплатни лицензи на български училища за използване на нейни продукти и ежегодно провежда Национален образователен конкурс „Изучаваме света с ГИС“, който се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката.

„Една от основните задачи за промяна на образованието е въвеждане на смислени дигитални решения и формиране на нов начин на мислене. Обучителният процес да провокира изследване и опознаване на света около нас и подобни инициативи помагат за все по-масово навлизане на проектно базирано и практическо ориентирано обучение“, каза министър Цоков.

На тържествена церемония бяха връчени награди за специални постижения в областта на Географските информационни системи в пет категории – „Държавна администрация“, „Местно самоуправление“, „Частен сектор“, „Сигурност“ и „Международна организация“. Инициативата е част от отбелязването на Световния ден на Географските информационни системи (ГИС). Форумът събра на едно място водещи международни експерти и над 700 представители на повече от 200 организации от държавната администрация, местното самоуправление, бизнеса, академичната общност, неправителствения сектор и много други. Официален организатор на събитието е Есри България, а партньори са над 50 водещи организации от различни сфери.

Споделете

GoTop