МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ ПОСЕТИ ЩАНДА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ВЕЛИЗАР ПЕЕВ“ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ БУЛПЕК

МИНИСТЪР ГАЛИН ЦОКОВ ПОСЕТИ ЩАНДА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ВЕЛИЗАР ПЕЕВ“ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ БУЛПЕК

Продължавайте да постигате все по-впечатляващи резултати и бъдете утрешните успешни хора и лидери в своята професионална област. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се обърна към колектива и учениците от Професионалната гимназия „Велизар Пеев“. Те се представят със свой щанд на международното изложение БУЛПЕК, на което ежегодно фирми от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите представят работещи решения за бизнеса за целия цикъл на производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Изложението в Интер Експо Център е професионална платформа за участие в делови събития, обмяна на опит с български и чуждестранни производители.

Министър Цоков разгледа изработените от ученици хлебни и сладкарски изделия за изложението. Гимназията, която е иновативна, и подготвя кадри в тази сфера, от години участва във форума и с всяко следващо издание се стреми да представи нови и по-впечатляващи продукти, стана ясно по време на срещата.

Участието в международното изложение е ценно за учениците и защото на него те научават повече за технологиите, оборудването, иновациите в хлебопроизводството и сладкарството. Това участие е и една от многото срещи с бизнеса, които помагат на учениците да изберат своята кариера и да се реализират успешно, подчертаха още от ръководството на гимназията.

По време на посещението си на международното изложение проф. Цоков проведе среща и с председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. Тя връчи почетния знак на организацията на министър Цоков и го поздрави за успехите, които постигат училища като професионалната гимназия в Своге и последователната работа за поддържане на пълноценни връзки между работодателите и образователната система.

Споделете

GoTop