МИНИСТЪР ИГНАТОВ ОТКРИ АКАДЕМИЧНАТА УЧЕБНА ГОДИНА В УАСГ – СОФИЯ

МИНИСТЪР ИГНАТОВ ОТКРИ АКАДЕМИЧНАТА УЧЕБНА ГОДИНА В УАСГ – СОФИЯ

Днес, 24 септември 2012 г., министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов участва в тържественото откриване на академичната учебна година в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София.

„Благодаря за поканата да бъда днес с вас, защото това е уникална академична общност, уникална аудитория, където изкуство и наука се събират в едно”, обърна се към ръководството на университета, преподавателите и студентите министър Игнатов. Сравнявайки ги със строителите на древен Египет, чиито творения го правят изключителен и уникален днес, той каза още: „ От труда на всички вас зависи самочувствието на всеки един български гражданин. От материализацията на вашите мисли зависи оценката на следващите поколения за времето, в което живеем. Така че това, което искам да пожелая на всички вас е огромно творческо вдъхновение. Нека материализацията на вашите идеи да преодолее и победи времето. Мисля, че всеки един от вас вътрешно иска това, да остави нещо след себе си, което да е по-силно от времето.” С пожелание за здраве, много щастливи мигове и много любов завърши приветствието си министър Игнатов.

Студентите и преподавателите на Университета по архитектура, строителство и геодезия, най-старото Висше техническо училище у нас, бяха поздравени и от ректора на университета – проф. Красимир Петров, от председателя на Съвета на настоятелите – инж. Павел Диковски, от главния архитект на София – арх. Петър Диков, от председателя на Студентския съвет при университета – Иван Колев.

Всички те пожелаха на първокурсниците в университета, които председателят на Студентския съвет нарече „бъдещи строители на България и в пряк, и в преносен смисъл” много здраве, много успехи и творческо вдъхновение, за да могат да превърнат мечтите на хората в свои мечти, а своите идеи и мечти – в реалност.

Споделете

GoTop