MИНИСТЪР ИГНАТОВ ОТКРИ ОБНОВЕНА ДЕТСКА ГРАДИНА В БУРГАС

MИНИСТЪР ИГНАТОВ ОТКРИ ОБНОВЕНА ДЕТСКА ГРАДИНА В БУРГАС

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов бе на официално посещение в Бургас на 8 октомври, което започна с откриване на обновеното детско заведение „Изгрев”. Вложените 370 000 лева са осигурени съвместно от МОМН, Фонд „Енергийна ефективност” и Община Бургас. Средствата са послужили за цялостно реновиране на сградата и изграждане на нова спортна площадка с настилка – изкуствена трева и съоръжения за футбол и баскетбол. Към днешна дата изцяло е подменен, укрепен и снабден с декоративни елементи покривът на Административната сграда, обновена е и нейната фасада. Модернизирана е отоплителната инсталация на детското заведение. Досега един от корпусите не се е ползвал по предназначение. С неговия ремонт става възможно в заведението да бъдат настанени още 2 групи. Така за учебната 2012-2013 година групите в ОДЗ “Изгрев” са: 2 яслени, 3 градински /3-5 г./, 2 подготвителни /5-6 г./, а общият брой на децата е 224. С ново обзавеждане и оборудване е снабден логопедичният кабинет, който обслужва 11 детски заведения от комплексите “ Зорница”, “Изгрев” и “Славейков”.

По време на откриването министър Игнатов поздрави кмета на община Бургас с думите: „Изисква се добро управление на града, за да се случват такива хубави неща и Бургас е подходящ пример за това”. Кметът Димитър Николов на свой ред се обърна към министъра с молба да не спира програмата за енергийна ефективност, по която е финансирано обновяването на ОДЗ „Изгрев”, за да успеят да осъществят и други подготвени от общината проекти.

По-късно, същия ден, министър Игнатов и кметът Николов дадоха старт на спортен празник, посветен на 5 октомври – Международен ден на учителя. В него се включиха преподаватели от бургаските училища и детски градини. На игрищата в Спортен комплекс “Славейков” те премериха сили в народна топка, волейбол и баскетбол.

Споделете

GoTop