МИНИСТЪР ИГНАТОВ ОТКРИ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРИЗ „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА”

МИНИСТЪР ИГНАТОВ ОТКРИ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРИЗ „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА”

На 4 декември в зала ІІІ на Националния дворец на културата, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов откри церемонията по връчването на Националния приз „Студент на годината”. Министър Игнатов поздрави официалните гости и организаторите на форума, след което се обърна към студентите: „Постоянно бъдете жадни за нови знания и запазете любопитството си. Ако съхраните тези две неща, никога няма да остареете и наистина студентският празник ще продължи до края на вашия живот”.

Наградените в конкурса “Студент на годината”:

  • Студент на годината 2012 – Васил Тосков – изучава „Медицина”, втори курс, в Медицински университет – Пловдив. През изминалата година е автор на три научни презентации: „Забравеното изкуство на човешката дисекция в Александрия и неговите постижения в контекста на древногръцките традиции” от конкурса „Наука и младост”, „Пациентоцентричният модел във взаимоотношенията лекар-пациент и проблеми в неговото осъществяване” от студентска конференция „Mens Agitat Molem” (2012), „Ракът – перфектната еволюция” от конференция „Защита на научни образи” към Катедра по биология, МУ-Пловдив. Статиите са включени в сборници с научни съобщения. Има публикация в официалното списание на Европейската асоциация на студентите по медицина, където участва като коректор. Развива практическите си умения в областта на клиничната медицина чрез участие в летните училища на Университета в Антверп (Белгия), Университета в Манчестър (Обединеното кралство). Участник в редица конференции по спешна медицина, сред които „Траума 2012”, организирана от Imperial College School of Medicine.
  • Здравеопазване – Албена Атанасова, Медицински университет – София
  • Педагогически науки – Румяна Карадимова, университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас
  • Хуманитарни науки – Анита Николова, Софийски университет „Св. Климент Охридски”< /li>
  • Аграрни науки и ветеринарна медицина – Яница Карамаркова, Лесотехнически университет – София
  • Социални, стопански и правни науки – Ергин Азис, Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов
  • Природни науки, математика и информатика – Борис Христов, Нов български университет
  • Технически науки – Елица Яламова, Висше строително училище „Любен Каравелов”
  • Спорт – Александра Жекова, Национална спортна академия
  • Изкуства – Мирослав Димов, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”
  • Сигурност и отбрана – Николай Кънчев, Национален военен университет „Васил Левски“
  • Най-добър чуждестранен студент – Сара Костадиновска – Скопие, Македония. Обучава се в програма „ Музика”, Нов български университет

Наградата „Студент на годината” се присъжда в 10 области на образованието – педагогически науки, хуманитарни науки, социални, стопански и правни науки, природни науки, математика и информатика, технически науки, аграрни науки и ветеринарна медицина, здравеопазване, изкуства, сигурност и отбрана. Награда е предвидена за най-добър чуждестранен студент в България и за принос в развитието на националните студентски политики.

Селекцията извърши жури в състав: министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов – председател и членове – министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на културата Вежди Рашидов, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев.

Събитието се проведе под патронажа на министър-председателя на Р България Бойко Борисов.

Споделете

GoTop