МИНИСТЪР КЛИСАРОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ОРГАНИЗИРАН В РАМКИТЕ НА ВАЗОВИТЕ ДНИ В СОПОТ

МИНИСТЪР КЛИСАРОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ОРГАНИЗИРАН В РАМКИТЕ НА ВАЗОВИТЕ ДНИ В СОПОТ

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова награди победителите в Националния ученически конкурс за есе на тема „Моят поглед към българщината“, за рисунка на тема „Вечните Вазови герои и незабравими сцени от „Под игото“ и за фотография на тема „Пиянството на един народ“.

Конкурсът е организиран от къща музей „Иван Вазов“ и е посветен на 120-та годишнина от самостоятелното издание на романа „Под игото“. Конкурсът е част от Вазовите дни, които традиционно се провеждат в Сопот. Ученическият конкурс се проведе под патронажа на министъра на образованието и науката.

В творческата надпревара са участвали повече от 100 ученици от 18 населени места в България, отчете директорът на къщата музей „Иван Вазов“ Стефан Филчев.

„Мисля че всеки от вас, всеки от участниците, всеки от журито, се доближава до Вазов и носи неговия дух. Бъдете здрави, бъдете истински Вазовци, защото няма по-силно от българското и няма по-голяма сила от литературата, от изкуството, творчеството, която да ни накара да бъдем заедно, да успяваме заедно. Българският дух е най-силното, което има нашата държава“, каза министър Клисарова.

Здраве и нови успехи на учениците, участвали в конкурса пожела и кметът на Сопот Веселин Личев, който също връчи награди.

Споделете

GoTop