МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ОБЩЕСТВОТО ИМА НУЖДА ОТ СИЛНА СТУДЕНТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ

В следващите десетилетия студентите ще бъдат активни и ще градят обществените отношения и системи. За да живеем в едно по-добро и по-хармонично общество ние се нуждаем от силна студентска организация. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на церемония по честването на 20-годишния юбилей от основаването на Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

Министър Вълчев поздрави ръководството на НПСС за доброто сътрудничество с МОН и отбеляза, че с организацията се водят едни от най-важните дискусии – тези за развитието на висшето образование в страната. „Това е разговор за нашето бъдеще, а в следващите години студентите ще са моторът на развитието на обществото“, каза той.

По думите на министъра живеем в свят, в който трудно може да се правят дългосрочни прогнози, затова трябва да работим заедно и съвместно да намираме решения на проблемите. „Трябва да бъдем активни и да надграждаме. Сигурен съм, че направеното за двадесет години ще бъде продължено от новото поколение студенти“, посочи още той.

Председателят на организацията Даниел Парушев благодари на министър Вълчев за активната комуникация с ведомството и за отпуснатите 100 млн. лева от Министерския съвет за ремонти на общежития и увеличение на стипендиите.

Гости на юбилея бяха още министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, заместник-министърът на спорта Николай Павлов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, ректори и представители на студентските съвети.

Споделете

GoTop