МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: СПОРТЪТ ПОДОБРЯВА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: СПОРТЪТ ПОДОБРЯВА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

„Насърчаването и възпитанието в двигателна и физическа активност са много важни задачи пред Министерството на образованието и науката (МОН), защото спортът подобрява образователните резултати“. Това каза министър Красимир Вълчев на откриването на спортна база в СУ „Д-р Петър Беров“ в Пазарджик, която е ремонтирана със средства от бюджета на МОН. В нея влизат модернизиран физкултурен салон и реновирани футболни и волейболни площадки.

По думите на Красимир Вълчев приоритет на сегашния кабинет са учителите, но от особено значение са и политиките за обновяване на материалната база. „Има много потребности на материалната база, които се опитваме да разрешим и подпомогнем в отделните училища, детски градини и общини. Над 500 детски градини и училища ще бъдат обект на инвестиции по ОП „Региони в растеж“ и Програмата за развитие на селските райони. Убеден съм, че тази спортна площадка и физкултурният салон ще се ползват ефективно“, подчерта той и поздрави училището за спортните успехи на възпитаниците му. Директорът Станка Пашова благодари на министъра за ангажираността да се модернизира спортната база. „Осъществи се и стана реалност една дълго очаквана мечта – учениците да се обучават и спортуват в модерни, комфортни и безопасни условия“, каза тя.

На церемонията по откриването на базата бяха областният управител Стоян Мирев, председателят на Синдикат Образование към КТ „Подкрепа“ Юлиян Петров и началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова.

Споделете

GoTop