МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ВРЪЧИ НАГРАДАТА „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА“ В КАТЕГОРИЯ „ПЕДАГОГИЧЕСКИ НАУКИ“

МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ВРЪЧИ НАГРАДАТА „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА“ В КАТЕГОРИЯ „ПЕДАГОГИЧЕСКИ НАУКИ“
За дванадесета поредна година на официална церемония Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи най-успешните студенти на България. Церемонията „Студент на годината“ се проведе под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Националния дворец на културата (НДК).

Министър Вълчев награди най-добрия студент в категория “Педагогически науки“ – Първолетка Станева, магистър в специалност „Младежки дейности и спорт“ в НСА „Васил Левски“. Тя получи отличието заради своите успехи в подпомагане на дейността на младите треньори. Студентката е разработила проект за намаляване на младежката безработица в малките населени места, по който се работи в няколко общини. Участвала е и в редица международни конференции в областта на младежките дейности и като доброволец в много спортни събития.

„Радвам се, че имам възможността на връча наградата за студент на годината точно в тази област. Щастлив съм, че в професионално направление “Педагогика“ вече имаме отчетен ръст на приема на студенти и съм уверен, че мерките, които взехме за увеличение на възнагражденията на учителите и стартирането на други мерки за подкрепа за придобиване на педагогическа квалификация, ще дадат своите резултати“, каза министър Вълчев при връчването на наградата. Той добави, че в бъдеще много от професиите, изискващи интелектуален труд, вероятно ще бъдат заменени от машините и технологиите, но учителите винаги ще останат незаменими.

Председателят на Парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова награди най-добрия студент в областта на хуманитарните науки. Това е Елка Петрова, която е IV-ти курс в специалност „Славистика “ на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В обръщението си Милена Дамянова отправи призив към младите хора да избират за своето обучение хуманитарни науки. „Вашите постижения са нашето общо бъдеще, което ще бъде по-успешно и по-добро“, каза Дамянова.
Наградата „Студент на годината“ получи курсант-мичман Петър Генов от Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, V-ти курс със специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“. Тя бе връчена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която се обърна към студентите с думите: „Вие сте бъдещето на тази държава, вие сте хората, които ще поемат щафетата от нас“.
Целта на Националния приз “Студент на годината“ е да отличи най-добрите студенти във всички области на науката, изкуството и спорта. Наградени бяха студенти, които изучават хуманитарни, стопански, социални, природни и правни науки, математика и информатика, технически, аграрни науки и др. Отличен бе и най-добрият студент с българско гражданство, който учи извън пределите на страната.

Споделете

GoTop