МИНИСТЪР КУНЕВА: МАТУРИТЕ СЛЕД XII КЛАС ПРЕЗ 2016 Г. ВЕЧЕ ЩЕ СА НА МОДУЛИ

МИНИСТЪР КУНЕВА: МАТУРИТЕ СЛЕД XII КЛАС ПРЕЗ 2016 Г. ВЕЧЕ ЩЕ СА НА МОДУЛИ

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева заяви в интервю в Дарик радио, че матурите след XII клас ще бъдат в нов формат от септември – ще се провеждат на модули.

Според нея форматът на държавния зрелостен изпит във вида, в който се провежда в момента, е натрупал достатъчно основания, за да бъде променен и още от есенната сесия през септември той ще е различен.

„От следващата изпитна сесия форматът на изпита ще бъде различен, съответстващ на времето, в което живеем. Много по-различно от модулите, които се предлагат в момента и от невъзможността да се предотврати свободното напускане на изпитните зали по всяко време на изпита. Това е едно от нещата, които дават възможност за преписване“, посочи тя. „Това ни казват всички учители, специалисти и хора, които се занимават от години с провеждане на изпитите“, уточни Кунева. Затова според нея модулите са едно добро решение за матурите.

Вицепремиерът Кунева заяви, че много внимателно са събирали и анализирали информацията, за да се вземе най-правилното решение.

Цялото интервю може да видите на линк:

http://m.dariknews.bg/bylgariia/maturite-sled-12-i-klas-v-nov-format-1580406

Споделете

GoTop