МИНИСТЪР КУНЕВА ПОДПИСА ЗАПОВЕД С УКАЗАНИЯ ЗА ОЦЕНЯВАНЕТИО НА ПРОЕКТИТЕ НА УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ ЗА 5 КЛАС

МИНИСТЪР КУНЕВА ПОДПИСА ЗАПОВЕД С УКАЗАНИЯ ЗА ОЦЕНЯВАНЕТИО НА ПРОЕКТИТЕ НА УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ ЗА 5 КЛАС

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева подписа заповед с указания за организирането и провеждането на оценяването на пригодността на проектите на учебници по история и цивилизация за 5 клас.

Според указанията в комисиите за оценка на проектите се включват директори на училища, в които се преподава история и цивилизации в 5 – 7 клас и всички учители по предмета. Членовете на комисиите подписват декларация, че не са автори или рецензенти на проектите за учебници.

Учителите нанасят оценките си за всеки учебник в електронна карта за пригодността му за прилагане в училище. Директорът на съответното училище разпечатва обобщената карта, полага подпис и печат и я предава в регионалния инспекторат по образование. След проверка инспекторатите разпечатват в два екземпляра картата с резултатите като един екземпляр се изпраща в Министерството на образованието и науката.

Към указанията има и график на дейностите. Директорите на училищата ще приемат проектите на учебници до 10 август 2016 г. Учителите ще оценяват проектите от 12 до 21 август вкл. До 26 август в МОН ще постъпят картите с обобщените резултати от оценяването в училищата в отделните области.

Заповедта и указанията може да видите в раздел „Учебници“

Споделете

GoTop