МИНИСТЪР КУНЕВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ

МИНИСТЪР КУНЕВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева участва в първата церемония по връчване на наградите на най-добрите университети в България. Искам да кажа колко много разчитам на сравнението. То дава основа, защото се базира на фактите. Дава равен старт на всички университети да се състезават помежду си. Дава възможности всеки да покаже с какво е по-добър от другия. Веднъж един ще е по-напред, друг на следващата година, заяви министър Кунева. Виждам хора, които са извлекли най-доброто за своите университети, обърна се Кунева към събраните на церемонията ректори.

Специални благодарности за вас, г-н президент. Защото президентът Росен Плевнелиев не спря да се интересува от образование, не спря да подкрепя дори тогава, когато бе ново – като дуалната система, непопулярно – като да се повишат заплатите на учителите и трудно – за обяснение като рейтинговата система. Накрая всичко добро се умножава и дава плодове. Като министър на образованието и науката, аз винаги ще застана на страната на високите цели на образованието и науката, завърши словото си Кунева.

Тя връчи награда на Техническия университет в София, който зае първото място в направления електротехника, общо инженерство и електроника.

Зам-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов отличи Лесотехническия университет за направленията в горското стопанство.

Първото място с най-много направления зае Софийския университет „Св. Климент Охридски“, чиято награда връчи президентът Росен Плевнелиев.

Споделете

GoTop