МИНИСТЪР РУМЯНА КОЛАРОВА ЩЕ ВРЪЧИ НАГРАДИ „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“ НА УЧИТЕЛИ ЗА ПРИНОС В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ДЕЙНОСТ

На 31 октомври 2014 г.от 15.00 часа , в Археологическия музей с институт към БАН, министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще връчи наградите „Константин Величков“ за изявени учители. Тази инициатива отбелязва и Деня на народните будители.

На събитието са поканени представители на социалните партньори, в това число и синдикатите. Официален гост ще бъде и доц. д-р Александър Омарчевски – декан на Богословски факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, внук на Стоян Омарчевски – министър на просвещението на България в периода 1920-1922 г. През 1922 г. именно Стоян Омарчевски внася предложение в Министерски съвет за определяне на 1 ноември за Ден на народните будители.

Наградата „Константин Величков“ се присъжда за високи постижения в професионалната дейност и принос в развитието на образователното дело в страната. Наградата се присъжда на учители от различни културно-предметни области, от различни етапи и степени на образование, в три категории: Работа с изявени и даровити деца и ученици; работа с деца със специални образователни потребности: Методическа, творческа и иновативна дейност: Възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността, извънкласни занимания.

Отличието се връчва ежегодно от 2005 г. за Деня на народните будители. Призът носи името на големия български писател и просветен деец Константин Величков.

Споделете

GoTop