МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ПОЛОЖИ ЦВЕТЯ И СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ДЕЛОТО НА УЧИТЕЛИТЕ-БУДИТЕЛИ ПРИ ОТКРИВАНЕ НА ПАМЕТНА ПЛОЧА

МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ПОЛОЖИ ЦВЕТЯ И СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ДЕЛОТО НА УЧИТЕЛИТЕ-БУДИТЕЛИ ПРИ ОТКРИВАНЕ НА ПАМЕТНА ПЛОЧА

На 30 март 2012 г. министър Сергей Игнатов откри паметна плоча и положи цветя в знак на почит към делото на учителите-будители. Почит към делото на учителите-будители изразиха също г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на столицата, и г-жа Даниела Петрова, председател на Комисията по културата, гражданското общество и медиите.

Преди откриването на монумента министър Игнатов се обърна към събралите се ученици и учители с думите: „Откакто свят светува учителите са тези, които пренасят традицията, знанието и успяват да го превърнат в активно поведение за поколенията, които и днес са на този свят. Образованието, малко или повече, прилича на щафетно бягане. Но това е щафетно бягане без финал, то няма край. Така че учителското служение събира минало, настояще и бъдеще в едно. То е във времето и едновременно с това преобръща времето“. След като изказа специална благодарност към усилията на Синдиката на българските учители за всичко, което правят за гилдията и за българското училище, министър Игнатов изрази задоволство от съществуването на съвместен продуктивен диалог.

„В навечерието на светото Възкресение Христово ще завърша с една новозаветна максима – Никой не е по-горен от своя учител. Това е началото на началата. Благодаря на всички български учители за това, което правят. Всъщност техният труд е основанието за нашето бъдеще, за нашия просперитет“ – сподели виждането си министър Игнатов.
Бе подчертано, че паметната плоча е не само място, където може да се остави цвете за почит към будителите, но е и знак на признателност за днешните учители.

Тържеството събра в градинката на църквата „Св. Седмочисленици“ представители на редица институции и организации, ученици, учители и множество столичани.

Споделете

GoTop