МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА ВТОРАТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „СЕРВИЗНА РОБОТИКА И ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ 2012“

МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА ВТОРАТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „СЕРВИЗНА РОБОТИКА И ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ 2012“

На 30 ноември 2012 г. министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов участва в откриването на Втората национална конференция с изложба на тема „Сервизна роботика и интелигентни системи 2012“, която се проведе в Българската академия на науките. Форумът се осъществява в рамките на Европейската седмица на роботиката.

Министър Игнатов поздрави участниците в конференцията и добави: „Фактът, че тази национална конференция стартира в рамките на Европейската седмица на роботиката е показателен за процесите, които протичат в българската наука”. Той изтъкна, че благодарение на научните колективи и постиженията на млади учени, България започва да се превръща във фактор в областта на роботиката. Министър Игнатов отправи молба към научната общност в България да подкрепи изготвения проект за Оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж.

При откриването на конференцията акад. Чавдар Руменин, директор на Института по системно инженерство и роботика при БАН, прочете поздравителен адрес от Президента на Р България Росен Плевнелиев към участниците във форума.

Организатор на конференцията и изложбата е Институтът по системно инженерство и роботика при БАН.

Споделете

GoTop