МИНИСТЪР ТАНЕВ НЕ ИСКA ФОРМАЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ УЧЕНИЦИТЕ

МИНИСТЪР ТАНЕВ НЕ ИСКA ФОРМАЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ УЧЕНИЦИТЕ

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев се обяви против формалното отношение на институциите към човешките съдби и поиска това особено да важи по отношение на децата и подрастващите. Институциите трябва да преразгледат формалния си подход към човешките съдби, каза той при срещата си с ръководителите на регионалните инспекторати по образованието от цялата страна, която се проведе във Враца. Министерството на образованието и науката трябва да бъде безкомпромисно към собствените си служители, които проявяват формален подход и безчувственост към децата и подрастващите.

Министърът подчерта, че при случаи на насилие спрямо деца и ученици, следва да се взимат максимално строгите наказания, предвидени по закон в случай на доказване на вина.

Министър Танев заяви, че разчита на началниците на РИО да дадат своите мнения и предложения за проектозакона за предучилищното и училищното образование, за акцентите, които смятат че са необходими за реформата в образователната система, защото това, което ще се приеме като закон, ще се върне в системата като бумеранг.

Министърът бе гост на СОУ „Хр Ботев“, най-старото учебно заведение в гр. Враца и региона. „Впечатлен съм от това, което виждам“, каза той при посрещането му в училището.

Проф. Танев посети най-малките ученици в интерактивна класна стая и след като ги поздрави, по тяхна молба, написа на стената своето новогодишно пожелание „Бъдете здрави и мечтайте“.

Той разгледа с интерес новите кабинети по химия, биология, география и история. Министър Танев бе изключително впечатлен от модерното оборудване и богатството на сбирките в учебните кабинети. По-късно министърът се срещна с педагогическия състав на училището. Проф. Танев разговаря и с учениците във всички специализирани кабинети, които посети.

Споделете

GoTop