МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТИ ЗА УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТИ ЗА УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев връчи сертификати за качество за успешно изпълнение на проекти по програма „ЕРАЗЪМ+“ по време на валоризационната конференция по програма „ЕРАЗЪМ+“ – „УСПЕШНО НАЧАЛО“, която се проведе днес в Централния военен клуб.

Организатор на конференцията е Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), а целта й е да се представят добрите практики в образованието и да бъдат отличени качествените проекти по програма „Еразъм+“.

„Днес, в тези сериозни и отговорни времена, Центърът за развитие на човешките ресурси провежда своята годишна конференция, с която искаме да отбележим успешното начало на програма „Еразъм+“- програмата за образование, обучение, младеж и спорт в България“, каза директорът на центъра г-жа Мануела Радева при откриването на форума. Тя изтъкна възможностите, които програмата предоставя за младите хора – да бъдат информирани, да учат, да надграждат и споделят своя опит, да бъдат новатори, доброволци или Еразъм студенти и да участват активно в обществения живот на всички нива.

С приветствие към участниците се обърна министърът на образоването и науката проф. Тодор Танев, който отправи сърдечни поздрави към всички и изрази дълбокото си уважение и благодарност към тези, които помагат програма „Еразъм+“ да укрепва, да става все по-ефективна и успешна.

„В програмата е заложена основата на ефективното взаимодействие между всички сектори на образованието, обучението, младежта и спорта“, заяви той и изтъкна нейния интегративен подход. Тя подкрепя училищното образование, висшето образование, професионалното образование, обучението на възрастни, което означава и продължаващото образование, разбира се, младежкия сектор и спорта“, каза още министър Танев. „Аз не знам друга толкова всеобхватна програма“, допълни проф. Танев.

В заключение министърът пожела на екипа на Центъра за развитие на човешките ресурси „успехи, гордост, удовлетворение от постигнатото и мотивация за реализиране на интелектуалния потенциал на България тук и сега“.

Г-жа Мануела Радева връчи почетен знак на министър Тодор Танев и уточни, че „Еразъм+“ е изключително успешна програма, към която има все по-голям интерес и все по-увеличаващо се финансиране.

Официални гости на събитието бяха още зам.-министърът на образованието и науката Костадин Костадинов, зам.-министърът на младежта и спорта г-н Асен Марков, директорът на дирекция “Протокол и публични прояви“ в Столична община г-жа Мария Божкова, председателят на УС на Националната агенция за професионално образование и обучение г-жа Емилияна Димитрова, началникът на отдел „Учене през целия живот“, дирекция „Формиране, анализ и оценка на политиките“ в МОН г-жа Валентина Дейкова.

Със сертификати на валоризационните проекти бяха отличени училища, университети, сдружения, фондации и неправителствени организации.

Специално отличен бе и ученикът Огнян Антонов за създаденото от него видеофилмче, с което е достигнал до европейски конкурс.

Експертът от ЦРЧР г-жа Милена Караангова показа детайлна презентация на програмата, демонстрираща постиженията и успехите на „Еразъм+“.

Като част от събитието се проведе и изложение „И аз умея“, което представи различни работни и творчески ателиета. В тях се включиха талантливи деца и младежи, участвали в проекти по програма „Еразъм+“, които изработваха сувенири, картички, бижута, коледна украса, кулинарни изкушения и др. По този интерактивен начин ателиетата демонстрираха знания и умения, придобити в процеса на работа по европейски образователни проекти.

Споделете

GoTop