МИНИСТЪР ЦОКОВ: МОН ЩЕ ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВИ НА СЪВЕТА НА ДЕЦАТА

МИНИСТЪР ЦОКОВ: МОН ЩЕ ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВИ НА СЪВЕТА НА ДЕЦАТА

В лицето на Министерството на образованието и науката имате партньор на когото можете да разчитате, а с вашата активност училището ви ще стане още по-добро място. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков на учениците от Съвета на децата. Той ги поздрави по време на заседанието, посветено на 20-ата годишнина от създаването на Съвета като национален консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Министър Цоков изрази готовността на МОН да подкрепя активността на децата и техните инициативи. Той акцентира и че приоритет за екипа на министерството е да въвличат колкото се може повече младите хора във формирането на политиките и решенията в образователната система. „Много важно е да чуваме гласът на тези, за които работим всеки ден – нашите деца и да уважаваме тяхното мнение. Само така можем да постигаме устойчиви решения и наистина да правим това, което е най-добро за тях“, каза още проф. Цоков.

В честването на 20-ата годишнина от създаването на Съвета на децата участваха министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, председателят на ДАЗД Теодора Иванова, председателите на парламентарните комисии по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева и по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта Небие Кабак, представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн и др.

Споделете

GoTop