МИНИСТЪР ЦОКОВ ПОСЕТИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВАРНА

МИНИСТЪР ЦОКОВ ПОСЕТИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВАРНА

Бизнес акселелатор, собствено видео студио и екип от ИТ разработчици – това са част от възможностите, които Икономическият университет във Варна предлага на своите студенти. По време на работна среща ректорът на висшето учебно заведение проф. Евгени Станимиров запозна министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с акценти от дейността на университета и учебната база, която постоянно се обновява в партньорство с МОН.

От 2011 до 2023 г. ИУ – Варна участва с над 30 екипа в различни фази на стартъп програмата „Start for Future”. През 2022 г. университетът полага основите и на собствен бизнес акселелатор. Неговата цел е да насърчава предприемаческия дух и да подпомага развитието на предприемаческите идеи на студентите.

През тази седмица университетът бе домакин и на международен двудневен форум на тема „Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствения интелект“. Министър Цоков остави своето послание в почетната книга на ИУ – Варна: „Бъдете все така иновативни и търсещи“.

Споделете

GoTop