МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: НАД 150 УЧИЛИЩА ЩЕ ОТКРИЯТ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА С ЦЯЛОСТНО ОБНОВЕНА МАТЕРИАЛНА БАЗА

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: НАД 150 УЧИЛИЩА ЩЕ ОТКРИЯТ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА С ЦЯЛОСТНО ОБНОВЕНА МАТЕРИАЛНА БАЗА

„Над 150 училища ще открият новата учебна година с изцяло обновена и модернизирана материална база“. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на реновираната сграда на Второ основно училище „Васил Левски“ в Костинброд.

Той поздрави ръководството на училището и на общината за добрата работа при обновяването на старото училище, открито някога в магерницата на църквата в село Маслово, в което в съвсем нови класни стаи ще влязат учениците от първи до четвърти клас.

Министърът отправи послание към всички да работят заедно за образованието на децата, защото от това зависи бъдещето.

Той подчерта, че за да може да се изпълни общата мисия на родители, учители и общество, а и за да оцелеем като нация, родителите трябва да вярват в учителите и да възпитават децата си в уважение към учителя. Вълчев пожела на децата да идват в първия учебен ден и след като завършат училище, както и да си спомнят за своите учители, помогнали им да станат добри хора и пълноценни граждани.

На директорката на училището Красимира Манова министърът подари символичен подарък – училищен звънец, с който да открият новата учебна година.

Министър Вълчев посети и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в Костинброд, която има 230 ученици и е с обновени кабинети по проект „Подобряване качеството на образователния процес“, финансиран по ОП „Региони в растеж“.

Споделете

GoTop